Γραφείο Διασύνδεσης

“Εικαστικές Τέχνες”

  • Ίδρυμα: ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

    Τμήμα: Τμήμα Εικαστικών Τεχνών

    Πόλη: Αθήνα

    Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 4

    Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά

    Επιστημονικά Αντικείμενα: Καλές Τέχνες

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): https://d3nhtj3o1tvydx.cloudfront.net/filer_public/ca/80/ca805dbf-99fb-43a8-959e-fae9a6b59f14/1717_watermark_.pdf

    Τέλη Φοίτησης: Χωρίς τέλη φοίτησης

    URL Ιστοσελίδας: http://www.met.asfa.gr/

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει σε επιλεγμένο αριθμό φοιτητών την εικαστική εμπειρία, την απαιτούμενη τριβή με τις πιο πρόσφατες διεργασίες/εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών μορφών τέχνης, την τεχνογνωσία, την μεθοδολογία και την θεωρητική παιδεία που απαιτούνται για την συνεπή ανάπτυξη εικαστικού έργου ή διεπιστημονικής έρευνας με εικαστικό πρόσημο. Μέσω αυτού του βρόχου ανατροφοδότησης μεταξύ εικαστικής πράξης και θεωρητικής εμβάθυνσης διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση του διατομεακού ερευνητικού χαρακτήρα του μεταπτυχιακού προγράμματος και κυρίως της αναστοχαστικής – κριτικής σκέψης, η οποία είναι απαραίτητη στην δημιουργική έκφραση με συνδυαστικά ψηφιακά μέσα.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. τμημάτων Καλών Τεχνών, Εικαστικών Σπουδών, Οπτικοακουστικών τεχνών, Εφαρμοσμένων Τεχνών και αρχιτεκτονικής της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Κατ’ εξαίρεση στο Π.Μ.Σ. μπορούν να εισαχθούν και απόφοιτοι άλλων τμημάτων Α.Ε.Ι. με κριτήριο την ιδιαίτερη συνάφεια και ποιότητα του υποβαλλομένου καλλιτεχνικού έργου ή/και έρευνας του υποψηφίου, προς την κατεύθυνση του Π.Μ.Σ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο