Γραφείο Διασύνδεσης

“Παραστατικές Τέχνες”

  • Ίδρυμα: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    Σχολή: Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

    Τμήμα: Παραστατικές Τέχνες

    Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 4

    Επιστημονικά Αντικείμενα: Μουσική και παραστατικές τέχνες

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): 1853/ Β / 15.04.2022

    Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 3900

    URL Ιστοσελίδας: https://www.eap.gr/education/postgraduate/biannual/parastatikes-texnes/

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Παραστατικές Τέχνες» αποσκοπεί στη θεωρητική μελέτη και ερευνητική προσέγγιση των παραστατικών τεχνών τόσο στο διαχρονικό τους εύρος, εκκινώντας από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, όσο και στο θεματικό, προσφέροντας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη δυνατότητα για μία εις βάθος κριτική προσέγγιση του
    αντικειμένου μέσω αφενός της συγκρότησης τριών ειδικεύσεων και αφετέρου της δημιουργίας ενός ευρύτατου φάσματος Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.).
    Οι Θεματικές Ενότητες, οι οποίες κλιμακώνονται εύρυθμα και διακλαδίζονται στοχευμένα σε τρεις ειδικεύσεις, βασίζονται σε θεματικό υλικό από πολυάριθμους κλάδους των παραστατικών τεχνών, όπως παραστασιολογία, αρχαίο και παγκόσμιο θέατρο, ιστορία και θεωρία του χορού, λυρικό θέατρο, σύγχρονες μορφές επιτέλεσης κ.ά. Επίσης, στο ως άνω μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνονται αντικείμενα που έχουν άρρηκτη σύνδεση με τον χώρο των παραστατικών τεχνών και εν γένει του πολιτισμού (όπως είναι η εκπαίδευση, η πολιτισμική πολιτική και διαχείριση και η πληροφορική).

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Στο Π.Μ.Σ. «Παραστατικές Τέχνες» γίνονται δεκτοί κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ανώτατης εκπαίδευσης συγγενούς γνωστικού αντικειμένου. Το Π.Μ.Σ. προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα. Κατά τα λοιπά ισχύει η παρ. 7 του άρθρου 5 του ν. 2552/1997.

Μετάβαση στο περιεχόμενο