Γραφείο Διασύνδεσης

“Φωτογραφία: Έρευνα και Μεθοδολογία”

  • Ίδρυμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Σχολή: Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού

    Τμήμα: Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών

    Πόλη: Αθήνα

    Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 3

    ΦΕΚ (Αριθμός Τεύχους): 2306 / Β / 1.6.2021

    Τέλη Φοίτησης: Χωρίς τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 2700

    URL Ιστοσελίδας: https://photoresearch.uniwa.gr/

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ως 2ος κύκλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οδηγεί στην εμβάθυνση, ανάλυση και διερεύνηση θεμάτων ή και γνωστικών αντικειμένων τα οποία ο προπτυχιακός κύκλος σπουδών δεν μπορεί να καλύψει. Επιπρόσθετα, η συνεχιζόμενη και αλματώδης εξέλιξη των νέων τεχνολογιών δημιουργεί για τη φωτογραφία νέα δεδομένα στην επαγγελματική απασχόληση. Η τελευταία είναι πλέον σύνθετη και περιλαμβάνει διαφορετικές ειδικότητες που καλούνται να συνυπάρξουν. Η νέα αυτή εργασιακή κουλτούρα και τρόπος σκέψης δεν μπορεί να υποστηριχθεί μόνο από τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών.
    Απαιτείται η επαγγελματική και θεωρητική κατάρτιση και η συστηματική μελέτη για την απόκτηση νέων προσόντων και την προσαρμογή τόσο στις συνεχώς εξελισσόμενες συνθήκες τόσο σε ερευνητικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Οι επαγγελματίες πρέπει να έχουν τα εφόδια να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός σύγχρονου περιβάλλοντος και το προτεινόμενο ΠΜΣ θέτει τις βάσεις και προσφέρει τις θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    To Π.Μ.Σ. «Φωτογραφία: Έρευνα και Μεθοδολογία» απευθύνεται σε κατόχους τίτλου του Α’ κύκλου σπουδών των Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, οι οποίοι στοχεύουν να αποκτήσουν υψηλή θεωρητική κατάρτιση, πρακτικές δεξιότητες, τεχνογνωσία και πρακτική εμπειρία, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της αγοράς και της έρευνας.
    Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή απόφοιτοι από τις Εφαρμοσμένες Τέχνες, τις Καλές Τέχνες, τον Κινηματογράφο, τις Νέες Τεχνολογίες, τα Τμήματα Επικοινωνίας, Ιστορίας, Παιδαγωγικών καθώς και απόφοιτοι άλλων ειδικοτήτων με συναφές ακαδημαϊκό αντικείμενο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο